Annons

Annons

Jessica och Magnus: Vi är tvillingsjälar

Jessica Andersson och Magnus Carlsson

Jessica Andersson och Magnus Carlsson

Jessica Andersson och Magnus Carlsson är inte bara artistkollegor – de är också nära vänner. Nu har hon inspirerat honom att vilja ha barn med maken Mats.
– Jessica har visat att det går att kombinera med vårt speciella jobb, men det blir lite knixigt när man är två karlar…

Annons

Jessica Andersson och Magnus Carlsson träffades första gången under Melodifestivalen 2003. Hon vann finalen tillsammans med Magnus Bäcklund i gruppen Fame och låten ”Give me your love”, medan han blev trea med gruppen Alcazar och ”Not a sinner nor a saint”.Sedan dess har de gjort ett närmast oberäkneligt antal framträdanden tillsammans – i allt från julshower till att turnera med Diggiloo. När det gäller det sistnämnda – som de är aktuella med hela den här sommaren runtom i landet – är Jessica med för tionde gången (av tolv möjliga) och Magnus för tredje.

– Från början var vi bara kollegor, men det utvecklades ganska snabbt till vänskap. Och den har bara blivit närmare och närmare med åren, berättar Magnus.

Ganska fort märkte de nämligen hur mycket de har gemensamt.

– Vi har samma typ av humor och uppskattar ungefär samma saker – som goda middagar, helst på restaurang. Vi är lite som tvillingsjälar och kan se på varandra hur vi mår, säger Jessica.

Hon fortsätter:

– Dessutom kompletterar vi varandra väldigt bra – både privat och på scenen. När vi uppträder tillsammans tar vi ofta samma danssteg till en viss låt, utan att ha repat på det innan. Det är som om vi känner på oss vad den andra ska göra och det tror jag inte att jag har varit med om med någon annan artist innan.

Även om Jessica bor i Trollhättan och Magnus i Stockholm träffas de ganska ofta – och hörs även av via både telefon och olika sociala medier.

Vem som är allra bäst på att hålla kontakten råder det dock lite delade meningar om…

– Jessica sa precis att hon ringt mig en massa på sistone, men att jag aldrig svarar i telefonen. Något jag tyckte verkade väldigt konstigt. Till slut kom vi fram till att hon slagit fel nummer. Så då räknas det väl inte riktigt som att man har ringt eller, skrattar Magnus.

– Magnus frågade om det var Magnus Carlson i Weeping Willows jag ringt till i stället, skrattar Jessica.

Vännerna gillar att resa tillsammans när chansen finns och har bland annat varit i New York och Los Angeles.

– Där var vi ute och shoppade, fikade och hade otroligt roligt ihop. Det är så lätt att umgås med Magnus, vi är som syskon, förklarar hon.

Magnus tränar en hel del – bland annat på gym – och när de träffas får han ofta med sig Jessica också.

– Jag är en riktig periodare när det gäller träning, ibland är jag fruktansvärt lat och så plötsligt får jag ett ryck och kör stenhårt. När jag väl gett mig in i något fullföljer jag det. Där har Magnus en bra inverkan på mig. Vi brukar ta en del power-walks när vi träffas.

Magnus har lyckats inspirera Jessica till träning, men Jessica har lyckats inspirera Magnus till barn. Med tolvåriga sonen Liam har hon visat att det går att kombinera artistkarriär med att vara mamma.

Det har fått Magnus  att längta efter att bli förälder tillsammans med maken Mats Carlsson. Tidigare har han trott sig vara för egoistisk för att få barn eller hinna med det. Han och Mats träffades på gymmet och har varit gifta sedan 2006. Mats arbetar som stylist och fotograf.

– Vi har vissa aspekter som vi måste ta hänsyn till, bland annat är våra jobb väldigt speciella. Men där har vi kompisar i branschen som man är extremt stolt och glad över att de verkligen får det att gå ihop. Charlotte Perrelli är ett exempel och Jessica ett annat.

Sedan är det förstås inte lika enkelt när man är två män.

– Det blir ju lite mer knixigt. Men vi har väl diskuterat olika lösningar. Antingen kan man gå vägen att adoptera. Eller så kan man ta den genetiska vägen. Det vill säga att ta hjälp av en utomstående kvinna. Vi får se vad som händer framöver.

Tills vidare duger det gott nog med parets fyra hundar – som kommer att hänga med på turnén med Diggiloo.

– Jag har sett att man tydligen gör med barn som man gör med hundar. De blir som man beter sig och som ens liv ser ut. Om det skulle vara så att vi får barn blir det ju en turnébebis. Då är det barnets vardag och inget slitsamt eller konstigt med det. Det är jag mycket glad för att jag kom fram till när jag såg hur bra det fungerar för Jessica och Charlotte, säger Magnus.

När det gäller Jessica lever hon inte med Liams pappa, utan Niklas Fermfelt. De blev ett par 2010, men är fortfarande särbos då Liam går i skolan i Trollhättan och Niklas har kvar sitt jobb i Göteborg.

Båda två kommer att följa med en del på spelningarna med Diggiloo, där de åker husbil och stannar var de vill längs vägen. Framför allt Liam, som är uppvuxen med turnén så gott som varje sommar.

– Han har blivit jättebra kompis med Charlotte Perrellis äldsta son Angelo – och blev jätteglad när hon skulle vara med i år igen. Förra året var ju inte Charlotte det och då var inte Liam med lika mycket som vanligt.

Familjen är viktig för Jessica – och Diggiloogänget har blivit en musikalisk familj efter alla år. Även om vissa artister byts ut, har flera av dem varit med ett antal gånger.

– Det är fantastiskt roligt och något jag längtar efter. Det handlar ju inte bara om tiden på scenen, vi umgås ju mer eller mindre dygnet runt. Jag ser faktiskt inte turnén som ett jobb, utan som en form av semester. Jag får göra det jag älskar – att stå på scenen och sjunga – samt åka runt med personer jag tycker mycket om och få betalt för det.

Om Jessica varit med betydligt fler gånger än Magnus i Diggiloo är omvända roller i Melodifestivalen. Där har han deltagit åtta gånger och hon med sex låtar.

– Men jag är den enda av oss som lyckats vinna, så om Magnus ska göra det kanske det är bäst att vi gör en duett, skrattar Jessica. Nej, han är en otroligt bra artist som står på egna ben. Jag unnar verkligen honom att vinna Melodifestivalen, har ju varit nära flera gånger med både andra- och tredjeplatser.

– Vad det än handlar om har Jessica en så stor tävlingsinstinkt att Magnus nästan drar sig för att utmana henne i något…

– Är vi med i program som ”Doobidoo” eller ”Så ska det låta” ska du inte tro att hon bara ställer upp för att ha kul – nej, det finns inget annat än att vinna. Jag trodde att jag var en tävlingsmänniska, men hon är faktiskt tio gånger värre, skrattar han.

I årets Melodifestival blev Magnus nia i finalen med ”Möt mig i gamla stan” och Jessica elva med ”Can´t hurt me now”. Kanske blir det fler gånger om rätt låt dyker upp.

Men en sak är i alla fall säker. Musiken gjorde att de hittade varandra och den vänskapen kommer aldrig att försvinna.

Av Joakim Löwing Foto Karl-Johan Larsson


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…