Annons

Annons

Jill Johnson om skilsmässan: ”Största sorgen någonsin”

Jill Johnson släpper under fredagen ett nytt album. Skivan är hennes första sedan skilsmässan med maken Håkan Werner. Enligt artisten själv är temat på plattan sorg och har även fungerat som ett bokslut för henne själv.

2016 blev ett tufft år för den folkkära sångerskan Jill Johnson.

Jill Johnson och Håkan Werner. Bild: IBL Bildbyrå

Efter 20 år tillsammans med maken Håkan Werner gick paret skilda vägar. Låtarna på den nya EP:n ”Rodeo” är skrivna efter separationen.

Annons

Därför har bokslut blivit ett stort ämne på plattan, som exempelvis i låten ”This is your last song”. Den skrev sångerskan under inspelningen av SVT-programmet ”Jills veranda”.

– Den här låten handlar mer om att mitt i livet, med den här sorgen, som ju ändå är med mig, känner jag att jag vill göra ett bokslut med mycket, säger Jill Johnson i en intervju med nyhetsbyrån TT.

”Största sorgen någonsin”

Hon tycker också att EP:n har blivit som en fortsättning på albumet ”For you I’ll wait” som släpptes 2016.

Gilla Året Runt på Facebook

– Det blev ett ganska sårbart album ”For you I’ll wait. De här låtarna är väl lite sexigare, har lite mer pondus, behöver livescenen lite mer än de andra, säger hon till TT.

För tidningen Kvällsposten berättar nu artisten Jill Johnson om sitt liv efter skilsmässan. Bild: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

Paret ansökte om skilsmässa i mars i år och tillsammans har de döttrarna Havanna och Bonnie Lee. Jill Johnson har varit väldigt öppen med hur hon har mått efter separationen.

– Media har gjort en en jättegrej, så klart, av mitt privatliv det senaste året. Jag har varit ganska öppen med att det varit den största sorgen någonsin. Det är väl något jag kommer få jobba på ett bra tag till, säger hon till TT.

Förutom separationen innehöll 2016 också inspelningarna av ”Så mycket bättre” i TV4 där hon höll skilsmässan hemlig. Under hösten gav hon sig sedan ut på turné.

Flyttar tillbaka hem

Jill Johnson har tidigare också berättat för Kvällsposten att hon har köpt ett hus i hemstaden.

– Jag har köpt ett gammalt hus i Ängelholm, som kommer att vara min bas i sommar när jag är på turné. Men så länge barnen, 7 och 12 år, går i skolan bor jag kvar i Borås, men på sikt planerar jag flytta tillbaka till Ängelholm, säger hon i intervjun.

Text: Cecilia Ahle

Läs också:

Artisten Jill Johnson om livet efter skilsmässan: ”Början på en ny fas”

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…