Annons

Annons

Johan Rheborg berättar om depressionen: ”Sjunker ner i ett svart hål”

Skådespelaren och komikern Johan Rheborg skriver i ett ärligt inlägg på Instagram om hur det är att leva med en depression. "Ibland, som nu, övermannar den mig och jag sjunker ner i ett svart hål, förlamas", skriver han i inlägget som fått stor spridning och mängder av kommentarer från hans följare.

Johan Rheborg publicerade på lördagen en bild på sig själv på Instagram tillsammans med den ärliga och öppenhjärtiga texten om kampen mot depressionen.

Johan Rheborg. Bild: Caroline Byrmo/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

”Jag bär på en depression eller om jag skall vara uppriktig, jag lever med en depression. Det är en del av min personlighet. Ofta håller jag kontroll på den. Men ibland, som nu, övermannar den mig och jag sjunker ner i ett svart hål, förlamas. Vill bara sitta i mörkret. Se ut över ingenting. Det svarta innehållslösa”, skriver han.

Johan Rheborg: ”Ger mig helt ärligt ångest”

Han skriver också att han saknar sin pappa, som gick bort för tio år sedan. Folk försöker muntra upp honom med att påpeka hur bra det har gått för filmen ”Solsidan” sedan premiären.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

”Det är fina siffror det. Mmmm… Men de har noll påverkan på min depression”, skriver han.

https://www.instagram.com/p/BeczbccH5aR/?hl=sv&taken-by=canvisnous

Rheborg ger dessutom en känga till de ytliga samtal som försiggår på sociala medier, och säger sig ha börjat rensa bort kontakter där som han inte har något utbyte av.

”Mina vänners instagram ger mig helt ärligt ångest. Speciellt när jag sitter här i mitt svarta hål. Jag har börjat rensa ut digitala vänner. Säger vad jag tänker. Jag tycker om när vi ses o fikar, hänger och jobbar men din digitala personlighet är helt ärligt genant”.

Fått stor respons

Skådespelarens inlägg har fått tusentals reaktioner och mängder av kommentarer. Många skriver att de känner igen sig, och andra tackar för att han vågar dela med sig.

”Så ärligt, sorgligt och viktigt! Tack för att du delar med dig”, skriver en följare.

”Tack för din styrka att berätta. Att våga visa sig svag, det är att vara stark”, skriver en annan.

Tackar för alla kommentarer

Dagen efter det känslosamma inlägget, lade Johan Rheborg upp ytterligare en bild på Instagram, där han tackar för den stora respons han fått.

https://www.instagram.com/p/BegCZKIHtS8/?hl=sv&taken-by=canvisnous

”Jag hade ingen aning om att responsen skulle bli så massiv. Onekligen är detta ett ämne som berör och engagerar många”, skriver han.

Han berättar att han har fått mängder av mejl och att han tyvärr inte hinner svara på dem alla.

”Ni får därför ett stort kollektivt hjärta av mig här istället”, avslutar han inlägget med.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:

Johan Rheborg: Jag har alltid haft dåligt självförtroende

Osynlig depression blir allt vanligare – så vet du om du är drabbad

Meteorologen Pererik pratar öppet om sin depression


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…