Annons

Annons

Johannes Brost tvingas ställa in – efter cancerbeskedet

Skådespelaren Johannes Brost, 70, har drabbats av cancer. Om några veckor måste han opereras och tvingas hoppa av komediföreställningen "Han ska bli min".

Johannes Brost får pausa från skådespeleriet en period. Bild: IBL

Föreställningen ”Han ska bli min” skulle ha premiär i slutet av september med Johannes Brost och Sanna Ekman i huvudrollerna. Men nu tvingas den folkkäre skådespelaren ställa in.

Regissören och vännen Jan de Laval, 69, berättar för Expressen att Johannes Brost har drabbats av cancer.

Annons

– Han ska opereras ganska snart. Och man blir naturligtvis väldigt ledsen. Han är en mycket nära och god vän, säger han till tidningen.

Gilla Året Runt på Facebook

Johannes Brost fick cancerbeskedet för några veckor sedan, enligt Jan de Laval. Vännen vill inte berätta vilken cancerform det rör sig om, men säger till Expressen att det handlar om en ”operabel cancer”.

Har en positiv inställning

De båda vännerna har pratats vid varje dag sedan det tunga beskedet. Johannes Brost ska, enligt Jan de Laval, vara vid gott mod trots den stundande operationen.

– Han är en positiv människa. Han mår bra. Jag pratade med honom i dag. Det är inget roligt att opereras, men han är positiv och glad, säger Jan de Laval.

Skådespelaren själv hänvisar till sin läkare och säger till Expressen att han måste ta det lugnt. Han har precis kommit hem från sjukhuset och fått besked när operationen kommer äga rum.

Ersätts av Rafael Edholm

Regissören och vännen Jan de Laval tror att det kommer att dröja innan vi får se Johannes Brost på en scen eller i rutan igen. I den stundande föreställningen ”Han ska bli min” ersätts han av Rafael Edholm.

– Han kommer inte att kunna jobba på ganska länge efter operationen. Så föreställningen till hösten var inte en chans, säger Jan de Laval.

sofia-ledarp-stjarnorna-pa-slottet

Johannes Brost, Sofia Ledarp, Magnus Uggla, Lia Boysen och Gunnel Fred i ”Stjärnorna på slottet”. Bild: Pressbild

Johannes Brost slog igenom med karaktären ”Jokern” i tv-serien ”Rederiet” och har också synts i filmklassiker som ”Varning för Jönssonligan”. 2011 belönades skådespelaren med en Guldbagge för ”Bästa manliga biroll” i succéfilmen ”Avalon”.

Förra året kunde man se Johannes Brost i både ”Stjärnorna på Slottet” och ”Let’s dance”.

Text: Cecilia Ahle
Bild: IBL

Läs också:

Johannes Brost: Mammas död gjorde mig till en bättre pappa


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…