Annons

Annons

Jon Henrik Fjällgrens stöd i ”Let’s dance” efter sin kollaps

Jon Henrik Fjällgren gör succé i "Let's dance" 2018. Men med sin historia av posttraumatisk stress och utbrändhet har artisten också tillgång till en terapeut under direktsändningen. "Hon är jätteduktig", säger Jon Henrik Fjällgren till Expressen.

Katja Lujan Engelholm och Jon Henrik Fjällgren Let's dance 2018

Katja Lujan Engelholm och Jon Henrik Fjällgren i premiärprogrammet av Let’s dance 2018. Bild: IBL Bildbyrå

I samband med ”Melodifestivalen 2017” berättade artisten Jon Henrik Fjällgren öppet om sitt post-traumatiskt stressyndrom och att han lidit av depression. Han har också berättat om sin kollaps under en turné i Nordnorge julen 2016.

Annons

– Hjärtat började slå fort och jag svettades. Jag trodde jag hade fått en hjärnblödning för jag visste inte var jag var, har han berättat i ”Malou efter tio”.

Just nu är Jon Henrik Fjällgren, 30, aktuell som en av deltagarna i ”Let’s dance” 2018. Tillsammans med danspartnern Katja Luján Engelholm, 26, har han hyllats för sin insats.

Jon Henrik Fjällgren i Let's dance 2018

Jon Henrik Fjällgren i Let’s dance 2018. Bild: IBL Bildbyrå

Men trots hyllningarna har Jon Henrik Fjällgren kämpat med stressyndrom och nervositet. I ett av programmen fick han en blackout precis när han skulle dansa.

– Jag tror inte att det berodde på nervositeten utan allt omkring. Jag har aldrig varit så länge på ett ställe där det är så mycket som sker omkring mig. Det är många intryck och folk som ska prata med mig, det ska bytas kläder och kollas ut skor. Det är alltid någonting, säger Jon Henrik Fjällgren till Expressen.

Jon Henrik Fjällgrens flickvän

Som en extra säkerhet har Jon Henrik Fjällgren därför tillgång till en terapeut under hela ”Let’s dance”-tiden – även i samband med direktsändningarna.

– Hon finns tillgänglig på telefon om jag behöver och är jätteduktig.

Jon Henrik Fjällgren flcikvän Maret Nystad

Jon Henrik Fjällgren och flickvännen Maret Nystad. Bild: IBL Bildbyrå

Han berättar också att han har tydliga kvällsrutiner med te, tända ljus och meditation. När flickvännen Maret Nystad, 27, befinner sig i Stockholm bor paret tillsammans i en lägenhet.

– Det funkar bra och det är mysigt men man längtar ju hem, säger Jon Henrik Fjällgren till Expressen.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Jon Henrik Fjällgrens hemliga flickvänn – avslöjas i TV4:s Let’s dance

Britt Ekland, 75, trivs som singel: ”Jag känner mig inte redo för ett förhållande”

Skadorna som skakat Let’s Dance genom åren


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…