Annons

Annons

Jordärtskockssoppa

Servera jordärtskockssoppa till förrätt toppad med bacon, äpplen och purjolök.

jordärtskockssoppa
4 personer
800 g jordärtskocka
4 dl vispgrädde
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar
ca 5 dl vatten

Topping:
20 cm purjolök
2 små röda äpplen
140 gram bacon
smör till stekning
1/2 tsk råsocker
salt
tryffelolja

Annons

Skala och hacka jordärtskockorna. Bland med grädde i en kastrull, låt puttra ca 10-15 minuter utan lock.
När konsistensen är simmig, mixa slätt med en mixerstav.  Slå i äppelcidervinägern, salta och peppra. Ställ tillbaka på plattan och späd med vatten till lagom konsistens.

Gilla Året Runt på Facebook

Skiva purjolök, skiva ett urkärnat äpple tunt, strimla bacon. Stek allt i en klick smör i en panna tillsammans med salt och råsocker. Slå upp soppan i skålar. Stänk över tryffelolja och toppa med smörstekta äpplen, bacon och purjo.

Vintips! Blason de Bourgogne Mâcon-Villages Chardonnay (2295) 95 kr

Fler vintips finner du här>>

Baka ett gott bröd till soppan!

Recept av Jenny Thörnberg
Foto Ragnar Ómarsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…