Annons

Annons

Jordgubbsbullar

Byt ut kanelbullarna mot söta jordgubbsbullar med vanilj och mandel. Så gott!

Jordgubbsbullar

18 bullar

25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
75 g smör
1/2 dl strösocker
1 krm salt
7 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g jordgubbar
Pensling:
ägg
hackad mandel

Annons

1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Blanda i rumsvarmt smör i bitar, socker, salt och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt, 45 minuter.
2. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker. Rensa och skiva jordgubbarna.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta. Bred på fyllning och strö över jordgubbarna.
4. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 18 bitar. Ställ bullarna med snittytan upp i formar. Låt jäsa övertäckta, i 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 225°.
6. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på hackad mandel. Grädda strax under mitten i ugnen, ca 10 minuter.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Bullar med lemon curd och vanilj

Äppelbullar med kardemumma


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…