Annons

Annons

Gör själv din egen jordgubbsglass

En krämig god jordgubbsglass går hem hos både gammal och ung. Du lagar den enkelt själv även utan glassmaskin.

Ett härligt recept som inspireras av en italiensk semifreddo.

Gräddigt krämig jordgubbsglass

6 personer

500 g jordgubbar
4 ägg, delade i gulor och vitor
1 + 1 dl florsocker
4 dl vispgrädde

Garnering:
jordgubbar
citronmeliss eller mynta

1. Skölj och rensa jordgubbarna. Mixa jordgubbarna grovt.

Annons

2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp.
Tillsätt 1 dl florsocker och vispa lite till.

3. Vispa ihop äggulor och 1 dl florsocker.
Vispa grädden i en annan skål.

4. Vänd ner jordgubbarna i äggulesmeten. Vänd ner den vispade grädden. Avsluta med att vända ner äggvitorna.

5. Fördela smeten i en form som är ca 20×30 cm. 
Täck med plastfolie och låt stå i frysen, 3–4 timmar.

6. Låt glassen stå en stund i rumstemperatur innan den serveras. Garnera med jordgubbar och citronmeliss eller mynta.

Recept:Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Minns du de gamla GB-glassarna?

Enkla glasspinnar med nötter

Glassbomb med vit chokladglass

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…