Annons

Annons

Jordgubbstiramisù med fläder

Njut av en tiramisù med smak av jordgubbar och fläder. Den här efterrätten smakar sommar och sol!

Jordgubbstiramisù

4 personer (eller 8 personer på en buffé)

4 ägg, delade i gulor och vitor
3/4 dl strösocker
250 g mascarpone, italiensk färskost
1/2 liter jordgubbar
2 dl flädersaft, spädd
6 savoiardikex
kakaopulver

Annons

1. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget.
2. Vispa äggulor och mascarponeost. Vänd ner vitorna och blanda väl.
3. Ansa och skiva jordgubbarna.
4. Häll flädersaften i en skål. Doppa kexen hastigt i saften.
5. Varva ostkräm, kex och skivade jordgubbar (spara några till garnering) i 4 stora glas eller i 8 små glas. Låt stå kallt i minst 2 timmar.
6. Vid servering: Täck halva glaset med en pappersremsa och pudra över kakaopulver. Garnera med jordgubbar.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…