Annons

Annons

Jordgubbstiramisù med kokos

Jordgubbstiramisù med kokos – en dessert som verkligen piggar upp midsommarkalaset!

Jordgubbstiramisù med kokos

Jordgubbstiramisù med kokos

8 bufféportioner
4 ägg
1 dl strösocker
500 g mascarponeost (italiensk färskost)
3 dl flädersaft, spädd
100 g savoiardikex
1 liter jordgubbar
Garnering:
1 dl kokosflingor
jordgubbar, se punkt 4

Annons

1. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggulor och socker
pösigt. Tillsätt mascarponeost och rör tills det blandats väl.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i mascarponesmeten.
3. Häll saften i en skål och doppa kexen hastigt i saften. Fördela kexen i 8 glas eller skålar.
4. Ansa och skiva jordgubbarna. Spara 8 hela jordgubbar till garnering. Fördela och bred på hälften av ostkrämen över
kexen. Fördela jordgubbarna i glasen. Toppa med resten av ostkrämen. Låt stå kallt, minst 2 timmar.
5. Vid servering: Strö över kokosflingor och garnera med en jordgubbe.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Jordgubbstiramisù med fläder

Rulltårta med jordgubbar och nutella

Limemarinerade jordgubbar med mascarponecreme


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…