Annons

Annons

Julmarknadskryssning längs Donau

Känn julstämningen när vi glider fram längs Donau och får uppleva julmarknader i tre fantastiska huvudstäder: Wien, Budapest och Bratislava.

På marknaderna finns alltid 
massvis med fint julpynt. Foto: Reuters

Ombord på kryssningsbåten Der kleine Prinz får du både hög julstämning och god mat och dryck. Vi får uppleva tre länder och tre huvudstäder, som alla har olika julmarknader och borgar för roliga och trevliga minnen längs floden Donau.

Annons

På Wiens julmarknad hittar vi definitivt rätt stämning för högtiden. Foto: IBL/Shutterstock

Vi startar resan i förtjusande Wien, som är välkänt för sina praktfulla palats, sin imponerande arkitektur och sina fina juldekorationer. Wien har några av Europas äldsta traditioner när det gäller julmarknader och går tillbaka ända till 1290-talet.

Gilla Året Runt på Facebook

På shoppinggatan Váci utca i centrala Budapest kan du också fynda. Foto: IBL/Shutterstock

Sedan åker vi vidare till Budapest med dess överdådiga julutsmyckningar. Vi besöker självklart den berömda julmarknaden, som består av över hundra olika försäljningsbodar.

Till och med Bratislavas presidentpalats juldekoreras. Foto: Scanpix

Sista huvudstaden är vackra Bratislava i Slovakien. Här åker vi på stadsrundtur med ett litet tåg och vandrar genom den gamla staden. Vi får också tid att uppleva Bratislavas julmarknad.

Vi åker med den fina båten Der kleine Prinz. Foto: Aller travel

Båten, Der kleine Prinz, blev totalrenoverad förra vintern och är ett förstklassigt fartyg med hög standard. Här finns stort soldäck, bar, en salong med panoramautsikt och restaurang med kvällsunderhållning. Alla hytterna är utvändiga, rymliga och bekväma, med stora fönster som kan öppnas. Resan är med helpension, och alla måltider – frukost, lunch och middag – serveras ombord på båten.

Härliga godsaker finns på alla julmarknaderna. Foto: IBL/Shutterstock

Höjdpunkter på resan:

Populär flodkryssning.
Skandinavisk reseledare.
Härliga julmarknader.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…