Annons

Annons

Kall spenatsoppa med ramslök

Spenat och ramslök i en och samma soppa – grönare och godare än så blir det inte!

Kall spenatsoppa med ramslök

8 personer
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
10 blad ramslök eller 
2 salladslökar
2 msk rapsolja
200 g färsk spenat
3 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
Garnering:
2 dl crème fraiche
krasse

Annons

1. Finhacka vitlök och hacka basilika och ramslök. Hetta upp olja i en stor kastrull och låt vitlök, basilika och spenat bli glansigt.
2. Tillsätt ramslöken, grädde och buljongtärning. Låt det sakta koka i 5 minuter. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar. Ställ soppan på kylning.
3. Häll upp soppan i glas vid servering och servera den kall. Lägg en klick crème fraiche i varje och klipp över krasse.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Sparrissoppa med frasigt varma ramslöksbröd

Krämig ramslökssoppa

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…