Annons

Annons

Kalle Moraeus nya diet: “Superstrikt”

Kalle Moraeus har bestämt sig för att göra ett "definitivt ryck" när det kommer till hälsan. Nu kör han en superstrikt LCHF-diet för att nå sin målvikt. "Jag vill inte spendera ålderdomen med att vara sjuk", säger han.

Kalle Moraeus vid den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2018.

Kalle Moraeus i samband med den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2018. Bild: IBL Bildbyrå

Riksspelmannen Kalle Moraeus har alltid kämpat mot kilona. Men efter att nyligen ha avslutat inspelningarna av ”Biggest loser VIP” känner han att han är på en helt ny väg.

– Jag är en överviktig person, men jag har alltid varit intresserad av hälsa. Nu ska jag göra mitt definitiva ryck. Jag vill inte spendera ålderdomen med att vara sjuk. Är man överviktig som jag så är det inte frågan OM jag blir sjuk utan när, säger han till Aftonbladet.

Annons

Utan att avslöja några detaljer om programmet, berättar han att han har tappat mycket i vikt och dessutom känner sig väldigt inspirerad att hålla fast vid sin nya livsstil.

– Den är fantastisk. Det går jättebra. Jag kör superstrikt LCHF-diet och jag äter väldigt lite mat.

Kalle Moraeus om nya livsstilen

Han vill gärna att det ska vara alla färger på tallriken och beskriver sig fortfarande som en livsnjutare. Samtidigt har han blivit mer noggrann med vad han stoppar i sig.

Olika livsmedel som passar den som äter enligt LCHF.

LCHF-dieten går ut på att äta lite kolhydrater till förmån för mer fett. Bild: IBL Bildbyrå

Och viktresan är långt ifrån över.

– Jag har ganska mycket kvar, men jag kan det här så fruktansvärt bra. Min utmaning blir när jag når den vikt jag vill ha. Då måste jag leva så i ett år, då ritar man om kroppens karta. Då går man inte upp lika lätt. Det är där kampen ligger! säger Kalle Moraeus till Aftonbladet.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Kalle Moraeus gillar att vara singel: ”Jag jagar inte”

Kalle Moraeus om vändningen efter skilsmässan: ”Otroligt lycklig”

Kalle Moraeus imponerande viktresa: ”Det enklaste i världen”


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…