Annons

Annons

Kalle Moraeus om tydliga ålderstecknet: ”Vette fan vad som hände”

Kalle Moreus kommer aldrig sluta spela folkmusik och älskar verkligen att sova. Men i lokalradiokanalen "Radio Active" avslöjar han också att det finns baksidor med att bli äldre. "Nu har man kommit till åldern att man "gubbvaknar" vid halv sex. Jag vette fan vad det var som hände", säger han.

Spelmannen Kalle Moraeus är ständigt aktuell – antingen som musiker eller programledare.

Under sommaren har Kalle Moraeus spelat in den kommande säsongen av SVT-programmet ”Moreus med mera”. Säsongen kommer att bli den sista, eftersom SVT vill ha förnyelse.

Annons

– Jag var också en som var förnyelse en gång i tiden. Och jag har lärt mig hur mycket som helst om tv under de här åren. Stängs en dörr öppnas tusen nya. Det är bara att ladda på med nya idéer, har Kalle Moraeus tidigare sagt till Expressen.

Gilla Året Runt på Facebook

Och helt slut på tv-uppdragen är det inte. Den 14 juli kommer han också finnas på plats i Borgholm på Öland för att programleda ”Victoriadagen” när kronprinsessan fyller 40 år.

– Men jag vill också komma tillbaka till musiken. Det har nästan blivit lite det där syndromet att man blir tv-personlighet och inte musiker längre. Det är ett farligt läge. Nu ska jag se till att jag håller kvar min musik, säger han i samma Expressen-intervju.

Kalle Moraeus aktuell med en ny säsong av ”Moraeus med mera”. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

”Det där är viktigt att få hålla igång”

Under fredagsförmiddagen gästade Kalle Moreus lokalradiokanalen ”Radio Active” inför sin medverkan på kanalens Rock & Bluesfestival i Ystad. Och även om riksspelmannen kanske är starkast förknippad med folkmusik har han fler strängar på sin lyra.

– Jag är ganska genrelös och älskar all musik. Jag kan inte säga att den ena andra bättre. Men jag är riktigt splittrad även om folkmusiken alltid är nummer ett, säger han i sändningen.

Han är själv uppvuxen i ett folkmusikhem. Pappan var spelman och hans äldre bröder musicerade.

– Folkmusiken är det sista som kommer att lämna mig. Jag kommer ihåg en äldre spelman som hade blivit lite ”rullig” på äldre dar. Han kände inte igen sin son och svarade inte på tilltal utan skrattade bara lite ibland. Men när man stoppade fiolen under hakan så spelade han. Det var som att han vaknade och han fick kontakt med något som alltid varit i stället för att bara vara en patient. Det där är viktigt att få hålla igång, säger han i radiokanalen.

Kalle Moraeus tillsammans med Helen Sjöholm.
Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

I programmet avslöjar Kalle Moreus att han älskar att sova.

– Fast nu har man kommit till åldern att man ”gubbvaknar” vid halv sex. Jag vette fan vad det var som hände. Vad ska jag upp och göra halv sex?

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Kalle Moraeus imponerande viktresa: Det enklaste i världen

Kalle Moraeus efter petningen: Jag kommer att sakna mina vänner


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…