Annons

Annons

Kalljäst durumbröd



Härliga durumlimpor där degen får jäsa över natten.

2 stycken

10 g jäst
7 1/2 dl kallt vatten
1 msk salt
3 dl durumvetemjöl, ca 200 g
15-17 dl vetemjöl, ca 1000 g

Lös upp jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt salt, durumvete­mjöl och vetemjölet lite i taget. Arbeta degen kraftigt så att den blir smidig och ganska fast. Täck över med plastfilm och låt stå över natten. Degen jäser mycket så använd en stor bun­ke.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Dela degen i två delar (den behöver inte knådas mer) och forma till två limpor. Lägg dem i två mjölade brödkorgar eller på en bakplåtspappersklädd plåt. Jäs ca en timme. Sätt ugn­en på 250 grader.

Ställ in bröden i ugnen och sänk värmen till 200 grader.  Grädda bröden ca 35 minut­er.

Av: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…