Annons

Annons

Krämig kålpudding med grädde och kalvfond

Kålpudding – en älskad husmansrätt som alltid är lika populär!

Kålpudding med kryddpeppar

4 personer
1 kg vitkål
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk ljus sirap
500 g blandfärs
1 msk soja
2 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1 krm mald kryddpeppar
1 gul lök
3 msk ströbröd
½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
lingon
färska örter
Servering:
rårörda lingon
pressgurka
kokt potatis
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär bort stocken på vitkålen och skär kålen i strimlor eller tärningar.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna
och fräs kålen mjuk i omgångar. Krydda med salt och peppar.
 Tillsätt 1 msk ljus sirap.
4. Blanda färs, soja, grädde,
 kalvfond, 1 msk ljus sirap och 
mald kryddpeppar.
5. Skala och finhacka lök och vänd ner i blandningen. Tillsätt ströbröd och vatten. Arbeta samman färsen ordentligt och smaksätt med salt
och peppar.
6. Rör ner halva mängden av den varma kålen i färsblandningen. Varva färs och resterande mängd kål i en smord ugnsfast form, ca 20×30 cm.
7. Gratinera strax under ugnens
 mitt tills kålpuddingen fått fin färg, ca 40 minuter. Garnera med lingon och färska örter, och servera med rårörda lingon, pressgurka och potatis. Garnera gärna med kryddgrönt.

Annons

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Laxpudding med smak av pepparrot

Köttfärspaj med bacon och paprika

Köttfärsgratäng med gnocchi

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…