Annons

Annons

Kan chiliplantor övervintras?

Vår expert på krukväxter ger dig de bästa skötselråden.

odla chili
Fråga: I somras hade jag en chiliplanta på balkongen som jag inte nändes slänga när hösten kom. Den står nu i mitt köksfönster och ser lite hängig ut och jag har frågat runt lite hur den ska skötas. Min granne sa att det inte är någon idé att spara den eftersom den bara ger frukt ett år. Stämmer det?
/Kicki

Annons

Svar: Chili brukar gå bra att övervintra, åtminstone det första året. Den är i grunden en tropisk växt och vill inte vila på vintern.

Om du inte har ett riktigt ljust fönster kan du ge den tillskottsbelysning. Det fungerar att hänga upp en vanlig lågenergilampa i fönstret. Ge den också lite gödning, en svag dos en eller ett par gånger i månaden. /Agneta

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…