Annons

Annons

Kan min julstjärna blomma om?

Hur gör man för att få en julstjärna att blomma om? Vår krukväxtexpert Agneta Bergström ger dig sina bästa skötselråd.

Kan min julstjärna blomma om till nästa jul?

Kan jag spara julstjärnan?

Fråga: Julstjärnan jag köpte i december blommar så fin. Jag tycker att det är roligt att spara mina favoritväxter och har till exempel haft mina fuchsior och pelargoner i flera år. Nu skulle jag gärna vilja spara min julstjärna och få den att blomma om till nästa jul. Hur ska jag göra då?
/Lilian

Annons

Svar: Julstjärnor hör till de växter man brukar räkna som slit och släng-växter. Så gör jag själv och så har jag tidigare svarat undrande läsare. För att julstjärnan ska börja blomma behöver den som regel en period med 14 timmars oavbrutet mörker varje natt och ljusa dagar i 6-7 veckor – och det är ju inte så lätt att åstadkomma i ett vanligt hem. Ett par av er läsare har skrivit och berättat om julstjärnor som sparats och kommit med nya blommor och röda högblad utan att dessa anvisningar följts till punkt och pricka. Så visst kan det vara värt att spara fina exemplar, om inte annat kan man ha dem som gröna växter. I så fall föreslår jag omplantering i ny jord och vattning med svag näringslösning vår till höst. /Agneta Bergström

Gilla Året Runt på Facebook

LÄS OCKSÅ: Så lyckas du med din julstjärna

Foto AOP-IBL


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…