Annons

Annons

Kanelbullar – 6 sätt att variera fyllningen

Kanelbullar är en riktig klassiker – av en anledning! Men kanske vill du variera fyllningen i dina bullar, då kommer här 5 goda tips!

fyllningar-vetebullar

 

1. Mandelmassa

Mandelmassa + kardemumma = sant!

Till ca 40 bullar: Rör samman 175 g mjukt smör, ½ dl socker och 1 msk stött kardemumma. Bred på blandningen på din deg och riv över 200 g mandelmassa.

Annons

 

2. Nutella

Mjuk hasselnötskräm blir SÅ gott i bullarna.

Till ca 36 bullar: Rör samman 100 g mjukt smör, 1 msk strösocker, 200 g riven mandelmassa och 150 g nutella.

 

3. Kokos och hallon

Kokos och hallon passar perfekt i vetebullar. För visst är det underbart med bullar som smakar sommar!

Till ca 20 bullar: Mosa 2 dl hallon och bred ut på vetedegen. Strö över 2 msk kokosflingor och 2 msk strösocker. Tips! När bullarna har svalnat efter gräddningen kan du pensla dem med smält smör och doppa i kokosflingor.

 

4. Äpplen

Äpple, kanel och vetedeg – SÅ gott.

Till ca 20 stora eller 40 små bullar: Rör ihop 200 g mandelmassa, 1-1 ½ dl fast äppelmos och ca ½ tsk kanel.

 

5. Blåbär och vanilj

Fyll dina bullar med en läcker vaniljkräm och söta blåbär.

Vaniljkräm:
ca 3 dl
½ vaniljstång
2 dl mjölk
4 msk strösocker
3 msk maizena majsstärkelse
3 äggulor
1 msk smör, mjukt

1. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp stång och frön med mjölken.
2. Blanda socker, maizena och äggulor i en skål. Slå den heta vaniljmjölken i äggblandningen under vispning.
3. Häll tillbaka allt i grytan och koka några minuter på medelvärme under omrörning till en tjock crème. Ta från värmen och rör i smöret. Låt svalna.

Tips! Vaniljstången kan bytas mot vaniljpulver eller vaniljsocker. Men stång är godast!

Spritsa ut krämen på vetedegen och forma antingen snäckor eller bullar. Tryck i några blåbär i varje bulle för lite extra lyx och smak. Krämen räcker till ca 46 bullar.

6. Tosca

Allting blir lite godare med en knäckig toscatopping – även dina vetebullar!

Till ca 42 bullar: Blanda 100 g smör, 1 ½ dl socker, 2 msk vetemjöl, 1 msk honung och 2 msk mjölk i en kastrull. Låt koka upp. Ta från värmen och vänd ner 200 g mandelspån. Lägg en klick toscaglasyr på varje bulle och grädda.

 

Grundrecept till vetedeg

Text: Åsa Boustedt/Hemmets

Prova också:

Ljuvliga vanilj -och smörbullar

Kanelfläta i form

Saffransbullar med mandelfyllning

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…