Annons

Annons

Kanelbullar med äpple

Baka enkelt ljuvliga kanelbullar med smak av äpple. Oemotståndligt gott!

Kanelbullar med äppelmos recpet

Kanelbullar med äppelmos – recept

24 stycken
50 g jäst
2 1/2 dl kall mjölk
1 dl strösocker
175 g smör
2 ägg
1 tsk salt
1 msk bakpulver
11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g smör
1 dl farinsocker
2 1/2 msk kanel
äppelmos

Annons

Pensling:
1 ägg
mandelspån

1. Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt kall mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i socker, rumsvarmt smör i bitar, ägg, salt, bakpulver och mjöl, och arbeta degen väl i maskin, 10 minuter. Låt degen vila övertäckt, 15 minuter.
2. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, farinsocker och kanel.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel, 60×30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
4. Skär rullen i 24 bitar och lägg dem med snittytan upp i bullformar. Låt jäsa övertäckta, 1 timme.
5. Sätt ugnen på 225°.
6. Pensling och fyllning: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Spritsa eller klicka äppelmos i mitten på bullarna.
7. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Fyllda kanelbullar med hasselnötter

Kanelbullar – 6 sätt att variera fyllningen

Äppelbullar med kardemumma


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…