Annons

Annons

Kanelbullar med frosting

Vad kan vara bättre än nybakade kanelbullar? Kanelbullar med frosting såklart!

Kanelbullar med frosting

20 stycken

50 g jäst för söta degar
100 g smör
3 1/2 dl mjölk
2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk salt
11–12 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör
1 dl strösocker
75 g choklad
50 g pekannötter
2 tsk kanel
Frosting:
100 g färskost
75 g smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering:
2 tsk kanel
2 msk strösocker

Annons

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt den jäsa under bakduk, 30 minuter.
2. Fyllning: Blanda rumsvarmt smör och socker i en bunke. Tillsätt grovt hackad choklad, grovt hackade pekannötter och kanel.
3. Ta upp och arbeta degen något på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en platta, 30×60 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i bitar och lägg dem ganska tätt i en långpanna, 35×45 cm, med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 200°. Grädda bullarna i mitten av ugnen, i 25–30 minuter. Passa noga. Låt bullarna svalna något.
5. Frosting: Blanda färskost, rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker till en slät frosting. Ringla frostingen över de varma bullarna.
6. Garnering: Blanda kanel och socker och strö över bullarna.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kristina Eriksson

Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Kanelbullar med äpple

Kanelsnurror med kardemumma


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…