Annons

Annons

Bullar med valnötter och kanel

Kanelbullar med en tvist! Valnötterna i fyllningen gör de här läckra vetebullarna till något alldeles extra.

Kanelbullar med valnötter – recept

32 stycken
50 g jäst
5 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
ca 14 dl vetemjöl

Annons

Fyllning:
100 g valnötter
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
2 msk kanel

Pensling:
ägg
pärlsocker

Glasyr:
1/2 dl lingonsylt
2 dl florsocker

1. Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°. Häll mjölken över jästen och rör om tills
jästen lösts upp.
2. Tillsätt ägg, salt, smör
i små bitar, socker och det
mesta av mjölet. Arbeta degen 
väl i maskin, 8 minuter. Låt jäsa
övertäckt, 45 minuter.
3. Fyllning: Hacka valnötterna.
Rör ihop smör, muscovadosocker,
valnötter och kanel.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje till en platta och skär i rutor som är 8×8 cm.
Lägg en klick fyllning mitt på varje
ruta, vik in hörnen mot mitten och
tryck till.
5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
6. Pensla bullarna med ägg och strö
på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 10 minuter. Låt svalna.
7. Glasyr: Rör ihop lingonsylt och florsocker och glasera bullarna när 
de svalnat.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Sockrade kanelbullar med äppelfyllning

Glutenfria kanelbullar

Saffransbullar med vit choklad


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…