Annons

Annons

Kanongod kycklingrulle med mexikanska smaker

Bjud på en kanongod kycklingrulle med mexikanska smaker!

Mexikansk kycklingrulle

4 personer

3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1/2–1 tsk salt
Kycklingröra:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
rapsolja till stekning
400–500 g kycklingfärs
salt, peppar
1 burk krossade tomater à 400 g
11/2 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk fänkålsfrön
1 tsk chipotlepasta
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås av ketchuptyp
150 g avrunnen majs
Servering:
cocktailtomater och rucolasallad

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 35 minuter. Vänd upp på ett bakplåtspapper och dra bort papperet medan pannkakan är varm.
3. Kycklingröra: Skala och hacka löken. Stek lök och pressad vitlök 
i en stekpanna med olja. Löken ska bli mjuk och glansig. Lägg över i en gryta. Stek kycklingfärsen, hälften åt gången. Salta och peppra och lägg över i grytan. Tillsätt krossade tomater, spiskummin, oregano, 
fänkålsfrön som stötts något i en 
mortel, chipotlepasta, tomatpuré och chilisås. Koka ihop i några minuter. Salta och peppra. Rör ner majsen.
4. Bred ut fyllningen över pann-kakan och rulla ihop. Serveras varm.  Servera med tomater och rucola.

Recept: Kristina Eriksson.

Foto: Åsa Dahlgren.

Prova också:

Texmex-lövbiff med guacamole

Kycklingburgare med mangodressing

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…