Annons

Annons

Kanongoda kanelknutar

Kanelknutar i långpanna är lika gott som kanelbulleklassikern men smidigt och lättbakat till många.

Kanelknutar

34 stycken

50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g mandelmassa
125 g smör
1 dl socker
2 1/2 msk kanel
Pensling:
ägg
pärlsocker

Annons

1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen.
Rör tills jästen lösts upp. Lägg ner rumsvarmt smör i bitar.
2. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt, 40 minuter.
3. Fyllning: Riv mandelmassan och rör ihop den med rumsvarmt smör, socker och kanel.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, 45×30 cm. Bred fyllning på halva degen på längden. Vik över andra halvan. Skär degen i remsor och skär ett snitt nästan igenom i varje remsa (som ett par byxor).
5. Snurra ihop till en lös knut och lägg bullknutarna tätt i långpanna med bakplåtspapper i botten. Det blir fyra bullar över som gräddas separat i ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt, 30 minuter. Sätt ugnen 
på 200°.
6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt 
i ugnen, ca 20 minuter.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Äppel- och kanelmuffins

Kanelfläta i form


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…