Annons

Annons

Kardemummarulltårta med hallonmousse

Baka en god rulltårta fylld med hallon och bjud på till fikat, så gott!

Rulltårta med hallon

Bjud på ett riktigt läckert bakverk. Rulltårta fylld med hallon.

Kardemummarulltårta med hallonmousse

10 bitar

Hallonmousse:
4 gelatinblad
225 g hallon
1/2 dl socker
2 ½ dl grädde

Kardemummarulltårta:
3 ägg
1 ½ dl socker
1 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kardemumma

Annons

Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka ihop hallon och socker till en tjock sås. Krama ur gelatinbladen och rör ner i dem varma såsen. Låt svalna. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner hallonsåsen i grädden. Ställ kallt i 1 timme.

Kardemummarulltårta: Sätt ugnen på 250 grader.
Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner vattnet. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker och vänd ner det. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Ta ut kakan, strö lite socker på den och lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Lägg en bakplåt ovanpå och vänd kakan uppochner. Dra försiktigt av bakplåtspappret som kakan gräddats på och låt den kallna under långpannan.
Bred ut hallonmoussen över den kalla kakan. Rulla försiktigt ihop den från långsidan. Lägg gärna kakan i frysen i några timmar innan du skär upp den.

Tips! Vill kakan inte släppa från bakplåtspappret? Pensla med lite vatten på pappret.

Text: Åsa Swanberg
Foto: Ludwig Swanberg

Prova också:

Smulpaj i glas
 med hallon

Hallon- och blåbärsrutor med kokos

Rulltårta med hallon och kesella

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…