Annons

Annons

Kardemummascones med citron

Scones, lättbakat och så gott! Dessa scones är smaksatta med kardemumma och citron, mums!

Kardemummascones med citron

Kardemumma och citron är en ovanligt lyckad kombination. Det går bra att ersätta kruskakli med 1/2 dl vetemjöl.

12 scones
7 1/2  dl vetemjöl
1/2 dl kruskakli
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk nystött kardemumma
2 tsk råsocker
1 citron
100 g smör
3 dl mjölk
1 ägg
1 msk råsocker

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjöl, kruskakli, bakpulver, salt, kardemumma och 2 tsk råsocker i en bunke. Skrubba citronen, riv skalet och rör ner i bunken. Tillsätt smöret i tärningar och blanda till en grynig massa. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.

Gilla Året Runt på Facebook

Tryck ut degen till cirka 3 cm tjock platta på mjölat bakbord, och stansa ut runda scones. Lägg dem i muffinsformar eller i en muffinsplåt. Skär ett litet kryss i varje scones och pensla dem med ägg. Strö över lite råsocker.

Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 10-12 minuter, tills de är gyllenbruna.

Av Åsa Swanborg Foto: Ludvig Swanborg

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…