Annons

Annons

Karin, 63, levde med en man som var sexmissbrukare

Karins man gick till prostituerade under hela äktenskapet. Hon blev kränkt och smittad med sjukdomar. Till slut fick hon nog.

Karin var gift i över 20 år och har två fina barn. Nu bor hon med sin yngste son i en mysig lägenhet i en liten stad i Sverige. Hon är glad och varm och bjuder på fika i sitt ombonade kök.

– Mitt liv bygger på en stor hemlighet, som handlar om något som man inte pratar om men som jag säkert delar med andra kvinnor.
För elva år sedan bröt hon upp från sitt äktenskap med en man som var notoriskt otrogen, både med ”vanliga” kvinnor och med prostituerade.

Annons

– Vi träffades väldigt unga. Han var svår redan från början, tyst och butter och jag såg det som min uppgift att få honom glad. Oftast lyckades jag inte.

När de varit tillsammans ett år var han otrogen.

– Det var första gången min värld rasade samman, men bara en försmak av allt djävulskap som skulle komma under vårt tjugo­åriga äktenskap då det visade sig att han var sexmissbrukare.

Levde ett vanligt liv

Efter ett par år gifte de sig, fick barn och köpte hus. Mannen hade jobb i en större stad många mil bort så i veckorna var Karin och barnen ensamma. Familjen levde ett vanligt liv, de arbetade i trädgården och gjorde dags­utflykter i skog och mark.

– Vi visade upp en snygg fasad. Jag anade att han var otrogen, men tassade på tå för att det inte skulle bli bråk.

En dag svarade hon i sin mans mobil. Samtalet kom från en sexklubb som talade om att någon med hennes mans namn hade glömt sin plånbok där.

– Jag blev alldeles paralyserad av skräck: vad hade han på en sexklubb att göra? Jag ställde honom mot väggen, han erkände visserligen att plånboken var borta och att han måste ha glömt den då han varit tvungen att låna toaletten på närmaste restaurang. Att det var en sexklubb hade han ingen aning om.

Karin bet ihop, blundade och lät vardagen gå vidare.

– Det var som att befinna sig i en svart avgrund. Jag skämdes så oerhört mycket att jag aldrig någonsin talade om det här med någon endaste människa. Att jag var gift med en snuskhummer skulle ingen få veta om. Det var ett misslyckande, säger hon trött.

Hittat dem via nätet

Under årens lopp har Karin varit smittad med könssjukdomar flera gånger.

– Jag har varit så in i själen smutsig. Och allra värst var det då han gav mig gonorré då jag var gravid. Risken var ju att den lilla kunde bli blind. Väntan på provsvaren var de längsta dagarna i mitt liv, men tack gode Gud att min dotter inte var smittad.

Karins man tog hand om ekonomin, en dag började det komma påminnelser på räkningar. Karin ringde till banken och bad om kontoutdrag för många år tillbaka.

– Jag fick en fullkomlig chock. Förutom att det inte fanns några pengar så visade kontoutdragen att det gjorts uttag under flera år på mellan tusen och femtusen kronor ett par gånger i månaden och alltid efter midnatt.

Karins första tanke var att han spelat bort pengarna. När maken kom hem till helgen frågade hon honom vart alla pengar tagit vägen.

– Först blev han vansinnig, men jag gav mig inte och då sa han som det var. Han berättade att han fått tag på kvinnorna via internet och att de flesta var unga kvinnor från östländer.

– Det svartnade framför ögonen. Tjugo års ilska, äckel och maktlöshet kom farande och jag kastade porslin vilt omkring mig, det var som att det gick en propp och alla mina prydliga försvar försvann. Tack och lov att barnen inte var hemma då.

Packade sina saker

Den dagen hade Karin fått nog, hon packade ner barnens och sina saker och åkte till sin bror som nu äntligen fick veta vilket helvete hans syster levt i.

– Han blev mitt stora stöd, ordnade en lägenhet och hjälpte mig med skilsmässan.

Nu har det gått nästan elva år sedan skilsmässan. Hon har gått tillbaka till sitt jobb och ägnar sig också åt volontärarbete.

Barnen har tagit totalt avstånd från sin pappa och han söker inte heller upp dem. Men Karin och barnen pratar mycket om det, hon är helt ärlig med deras pappas otrohetsaffärer och sexköp.

– Svårast är det väl för sönerna att ha en sådan manlig förebild, men förstås även för flickorna – hur ska de någonsin våga lita på en man, säger hon och suckar tungt.

Efter skilsmässan började Karin i psykoterapi. Nu först känner hon att hon börjar läka.

– Jag har fått så mycket hjälp av min terapeut. Oj, som jag har gråtit och min terapeut säger att det är jättebra att få ur mig all sorg så att jag inte ältar och blir bitter.

Fotnot: Karin heter egentligen något annat. Bilden är arrangerad.

Text: Kicki Biärsjö Foto: IBL

 

Skambelagt missbruk

Det är lika vanligt med sexmissbruk för kvinnor som för män, och finns i alla samhällsklasser. Som i alla beroenden finns en stark känsla av lust eller tvång, att man tappar kontrollen och finner svårigheter i att sluta.

Sexmissbruk innebär att man är beroende av bekräftelse, sex eller kärlek. Trots detta kan den drabbade inte ta emot riktig närhet och kärlek och använder sex som en drog, som kan dämpa ångest och oro i stunden.

Det finns mycket skam i att vara sexmissbrukare, väldigt få söker hjälp.

Källa: Sexmissbruk.se

Läs också: Sara var skuldsatt och pank – tänkte sälja sin kropp: ”Jag var desperat”


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…