Annons

Annons

Kassler under krämigt täcke

Festligt, gott och inte minst bekvämt att servera hela middagen i en form!

 

Kassler under krämigt täcke

4 personer
4 portioner ris
3 msk finhackad basilika
2 msk finhackad persilja
2 dl gröna fina ärter
500 g kassler
100 g färskost, smaksatt med sweet chili
Paprikasås:
1 gul lök
2 msk smör
1 paprika, orange eller röd
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk kalvfond
1 krm svartpeppar
Garnering:
persilja
Servering:
sallad
bröd

Annons

1. Koka riset enligt anvisningarna 
på förpackningen.
2. Blanda kokt ris, basilika, persilja och ärter och lägg i botten på en smord ugnsform.
3. Skiva kasslern och lägg på det kokta riset. Fördela färskost mellan kasslerskivorna. Sätt ugnen på 225°.
4. Paprikasås: Skala och finhacka löken. Fräs löken blank och smidig utan att den får färg i en stekpanna med smör. Kärna ur och strimla 
paprikan. Tillsätt till löken och
låt den fräsa med i ett par minuter. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt grädde, mjölk, fond och peppar och låt koka, ca 5 minuter.
Häll såsen över kasslern.
5. Gratinera strax under mitten 
i ugnen tills gratängen fått fin färg, 18–20 minuter.
6. Garnera med persilja och 
lingon och servera med sallad 
och bröd.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Kasslerpytt med stekt ägg

Kasslergratäng med ananas

Kasslerpaj med tomater och purjo


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…