Annons

Annons

Kasslergratäng med broccoli och ädelostsås

Kasslergratäng med broccoli och ädelostsås

4 personer

400 g pasta, gärna penne eller snäckor
1 broccolistånd, ca 250 g
½ purjolök
120 g kronärtskockshjärtan
400 g kassler, strimlad
Sås:
6 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk vetemjöl
150 g gräddädelost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev riven muskotnöt
Topping:
2 dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost
Garnering:
kryddgrönt och rödbetsgroddar

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1. Koka pastan. Spola av i kallt vatten och låt rinna av, häll över lite olja.
2. Ansa och dela broccolin i små buketter. Koka i lättsaltat 
vatten, ca 5 minuter. Häll av vattnet.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Ansa och dela purjolöken
i 1 cm stora bitar. Halvera eller kvarta kronärtskockshjärtana. Putsa och strimla kasslern.
5. Sås: Häll mjölken i en kastrull och smula ner buljongtärningen.Vispa ner mjölet 
och koka upp blandningen 
under omrörning. Låt allt sjuda 
i några minuter. Riv ädelosten och tillsätt i såsen. Ta av från plattan och låt osten smälta ner. Smaka av med salt och peppar och ev lite muskotnöt.
6. Blanda pasta, broccolibuketter, 
purjolök, kronärtskockor och kassler 
med gratängsåsen. Fördela blandningen i smord ugnsfast form. Strö över riven ost.
7. Gratinera strax under ugnens mitt,
ca 15 minuter eller tills gratängen fått
en gyllene färg. Ta ut gratängen och 
garnera med kryddgrönt och rödbetsgroddar.

Recept: Bitte E:son Forsberg.

Foto: Anders Norrsell.

Unikt erbjudande till Året Runts läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Året Runt! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…