Annons

Annons

Kasslergratäng med pestopasta

Laga enkelt en läcker kasslergratäng med pestopasta. Snabblagat och gott till vardags!

Kasslergratäng med pestopasta

Kasslergratäng med pestopasta

4 personer
400 g valfri pasta, t ex penne eller skruvar
1/2 dl paprikapesto (finns att köpa färdig)
250 g kesella
250 g cocktailtomater, gärna i olika färger
1 orange paprika
1 röd paprika
400 g kassler
10 skivor rökt skinka
1 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
färska örter

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka pastan. Häll av vattnet och spola därefter pastan i kallt vatten.
3. Blanda paprikapesto, kesella och pasta.
4. Halvera tomaterna. Kärna ur och tärna paprikorna. Blanda ner tomater och paprika i pastan. Fördela pastan i en smord ugnsform.
5. Skiva kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Vik skinkskivorna på mitten. Varva kassler och skinkskivor mitt på gratängen, strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält, ca 12 minuter. Garnera med färska örter.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Kasslergratäng med broccoli och ädelostsås

Kasslergratäng med svamp

Kasslergratäng med sparris


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…