Annons

Annons

Kasslergratäng med sparris

Vem gillar inte en krämig gratäng? Här med sparris och kassler!

Kasslergratäng med sparris
2 personer
1 1/2 dl okokt ris eller ca 4 dl kokt ris, helst basmatiris
125 g grön sparris
1/2 gul lök
1 msk smör
125 g champinjoner
200 g kassler
1 krm peppar
1 msk kalvfond
5 körsbärstomater
1 dl riven ost
Servering:
sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka ev riset.
3. Bryt av och kasta 
nedersta biten på sparris-
en. Skär sparrisen i bitar och koka den i saltat vatten, 2 minuter. Låt rinna av.
4. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Ansa och skiva svampen och låt dem fräsa med löken ett par 
minuter.
5. Strimla kasslern. Blanda ris, sparris, svampfräset, kassler, peppar och fond, och häll i en smord ugnsform. Strö över delade 
tomater och ost och 
gratinera i 15 minuter. Servera med sallad.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Kycklinggratäng med champinjoner, salami och ädelost

Kassler under krämigt täcke

Sparris med örtig mousselinesås

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…