Annons

Annons

Kasslergratäng med ananas

På en bädd av ris blandat med grönsaker placerar vi kassler och ananas. Såsen med vispad grädde, chilisås och sweet chili smälter ut över gratängen och ger det där lilla extra.

Kassler

Kasslergratäng med ananas

 4 PERSONER
4 portioner ris
1 purjolök
1 orange paprika
1 röd paprika
2 msk smör
1 förp krossade tomater
med smak av chili, ca 400 g
3 msk finhackad persilja
500 g kassler
1 burk skivad ananas
SÅS:
2 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
2 msk sweet chilisås

Annons

2 dl riven lagrad ost

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Ansa och strimla löken. Tärna paprikorna.
Hetta upp smöret, fräs lök och röd paprika blankt och smidigt utan att det tar färg.
Tillsätt krossade tomater och finhackad persilja. Blanda samman ris med tomatsåsblandningen och lägg i en
smord ugnsfast form.
Skiva kasslern. Varva kassler och skivad ananas ovanpå risbädden. Strö över orange paprika.
Vispa grädden lätt och blanda samman med chilisås och sweet chilisås.
Bred ut blandningen över kasslern och ananasen.
Strö över riven ost, gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Kasslergratäng med svamp

Kasslergratäng med krämigt osttäcke

Kasslerpytt med stekt ägg


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…