Annons

Annons

Kasslerpaj med spenat och parmesan

Kassler och spenat lyckligt förenade i en frasigt pajskal. Så gott!

Kasslerpaj

4 personer
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
400 g spenat
1 gul lök
smör till stekning
300–400 g kassler
salt, svartpeppar
Äggstanning:
3 ägg
2 dl kesella
2 dl grädde
11/2 dl riven parmesanost
4 msk hackade örter
4 msk riven färsk pepparrot
Garnering:
skivad skinka, kan uteslutas
persilja

Annons

1. Mixa mjöl och smör. Tillsätt 
vatten och arbeta ihop till en deg. Svep in i plastfolie. Låt vila svalt, 
ca 20 minuter. Sätt ugnen på 225 °.
2. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet. Grädda mitt i ugnen, 
ca 10 minuter.
3. Fyllning: Skölj spenaten. Skala och finhacka löken. Fräs det mjukt i en stekpanna med smör. Blanda ner tärnad kassler, och häll i formen. Salta och peppra.
4. Äggstanning: Vispa ihop ägg, kesella, grädde, ost, örter och pepparrot, och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 30–35 minuter. Garnera med kassler och persilja.

Recept: BitteE:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Kasslergratäng med pasta och ädelost

Kasslergratäng med krämigt osttäcke


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…