Annons

Annons

Kisthis oväntade erbjudande till Oliver, 19, i Idol

Oliver Eskilsson, 19, är på väg att spexa bort sin audition i Idol. Men då utmanar jurymedlemmen Kisthi honom och ger honom ett unikt erbjudande. "Det här betyder väldigt mycket", säger Oliver i programmet.

Idols auditionturné har kommit till Stockholm.

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge. Bild: Pär Bäckstrand/Tv4

Mängder med förväntansfulla människor har samlats utanför Tele2-arena. En av alla dessa är 19-årige Oliver Eskilsson. Han beskriver sig själv som killen som vågar röra sig utanför ramarna och vars mun går som en motor.

Annons

Med en gitarr på magen kliver han in framför den väntade juryn. Olivers mun går i ett. Han kommenterar dekor, räknar in antalet personer i rummet och drar mer eller mindre opassande skämt. Till slut tröttnar juryn och ber honom att sjunga.

Oliver Eskilsson. Bild: TV4

Oliver sjunger och spelar en egenskriven låt. När han är klar ber Kisthi, samtidigt som de andra suckar, honom att sjunga acapella.

– Du är en mycket, mycket, mycket irriterande jävel, så kan man säga. Men du är också en snygg irriterande jävel som snackar mycket skit. Men den här charmen du siktar på, den är förstås ganska ocharmig, börjar Alexander Kronlund men blir gång på gång avbruten av Oliver.

Och när övriga jurymedlemmar vill kasta ut Oliver med huvudet före är Kisthi av en annan åsikt. Hon ger också Oliver ett unikt erbjudande.

– Jag skulle vilja plädera för att den här killen får en chans i slutet av dagen. Han får gå ut, han får samla sig, han får kontemplera på det vi har sagt och komma in och våga visa vem han är.

Anders Bagge: Tar en för laget

När dagen är slut kommer Oliver tillbaka. Den här gången utan gitarr och med en helt annan energinivå. Den här gången är det en mer samlad Oliver som kliver in i rummet.

Efter att han sjungit på nytt är både Kisthi och Alexander redo att skicka honom vidare till slutaudition. Nikki är fortfarande inte övertygad och ger honom nej för andra gången.

Anders Bagge är kluven.

– Men nu tar jag ett ja för ”the team”, säger han till sist.

Oliver Eskilsson. Bild: TV4

Och Oliver verkar ha tagit till sig av juryns ord.

– Jag älskar att spexa, men bakom det där spexet finns en helt vanlig människa. Det här betyder väldigt mycket och är en viktig erfarenhet i livet. Man lär sig väldigt mycket här som kan vara viktigt resten av livet, säger Oliver med guldbiljetten i hand.

Se klippet:

Idol sänds måndag till onsdag klockan 20 i TV4.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Anna-Mis sång golvar idol-juryn: Så unikt att jag vet inte vart jag ska ta vägen

Vendela, 17, sjunger för sin dödssjuka mamma: Vill göra henne stolt

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…