Annons

Annons

Kladdkaka med kolasås

Kladdkaka med kolasås, ljuvligt gott! Prova att blanda i lite flingsalt i kolasåsen. Det ger en något mer "vuxen" smak. Lycka till!

Kladdkaka med kolasås

8–10 bitar
100 g smör
100 g mörk choklad
3 msk kakao
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Kolasås:
200 g smör
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap

Annons

Garnering:
2 dl vispgrädde hallon

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Ta av från värmen och lägg ner hackad choklad. Rör om tills choklad­ en smält. Rör ner kakao, ägg, socker, mjöl och vaniljsock­ er. Fördela smeten i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter, lägg gärna ett bakplåtspapper i bottnen. Grädda mitt i ugnen ca 25 mi­nuter.

Ta ut och låt svalna. Blanda kolasåsen och låt ko­ka upp under omrörning, sjud på svag värme ca 20 minuter. Rör då och då. Garnera tårtan med vispad grädde och hallon och servera med kolasåsen.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Fler härliga recept på desserter och kakor hittar du här>>


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…