Annons

Annons

Kladdkaka med mörk choklad och kolasås

Godaste kladdkakan du kan tänka dig med mörk choklad och hemlagad kolasås. Garanterat en succé!

Kladdkaka med mörk choklad och kolasås recept

Kladdkaka med mörk choklad och kolasås

10 bitar
smör och ströbröd till formen
100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
Garnering:
2 dl vispgrädde
valfria bär
Servering:
kolasås, se recept nedan

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakplåtspapper i botten på formen.
3. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör över vattenbad.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen. Sikta ner mjölet, rör om.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 minuter. Låt svalna.
6. Vid servering: Toppa med lätt vispad grädde och bär. Servera med kolasås.

Kolasåsrecept:

Häll 1 dl vispgrädde, 1 dl ljus sirap och 1 dl strösocker i en kastrull och låt småkoka, ca 5 minuter. Låt såsen svalna så att den tjocknar innan den serveras till kakan.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Kladdkaka med chokladglasyr

Kladdkaka med kolasås

Godaste kladdkakan med kolaglasyr och bär


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…