Annons

Annons

Kladdkakerutor med toblerone

Baka enkelt ljuvligt kladdiga rutor med smak av toblerone. Bästa receptet på kladdkaka för dig som älskar den triangelchokladen med nougat!

Kladdkaka med toblerone recept

Vi har bakat i en rektangulär form för att lättare kunna skära kakan i rutor.

Kladdkakerutor med toblerone

ca 24 bitar
150 g toblerone
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
Garnering:
50 g vit choklad
Servering:
vispgrädde

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta 
kastrullen från värmen. Tillsätt 
chokladen och rör om tills chokladen smält.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, sikta ner de torra ingredienserna i smeten. Rör i chokladblandningen.
4. Klä en form, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt kallna. Skär kakan i rutor.
5. Vid servering: Smält chokladen och ringla över kakan. Servera med vispad grädde.

Annons

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Ljus kladdkaka med hallon

Vit kladdkaka med färskostglasyr och apelsin

Tobleronerutor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…