Annons

Annons

Kladdkaka med toscatäcke

Garanterat god är den här kladdkakan som toppas av ett toscatäcke.

Toscakladdkaka

10 bitar

125 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Toscasmet:
60 g smör
1 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
150 g mandelspån
Garnering:
björnbär
Servering:
3 dl vispgrädde
ca 200 g björnbär

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör i socker och äggen, ett i taget. Rör ner mjöl, kakao och vaniljsocker.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm 
i diameter. Häll i smeten. Grädda ca 15 minuter. Ta ut kakan. Höj ugnsvärmen till 225°.
4. Toscasmet: Koka ihop smör, 
sirap, grädde, socker och mjöl i en kastrull tills det tjocknar. Vispa 
om det bildas mjölklumpar. Rör 
i mandeln.
5. Klicka toscasmeten över kakan. Grädda 5 minuter. Låt kakan kallna helt innan den serveras.
6. Vid servering: Vispa grädden och blanda med lätt mosade björnbär.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Toscakaka med choklad

Godaste kladdkakan med kolaglasyr och bär

Ljuvlig vit kladdkaka med blåbär


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…