Annons

Annons

Kladdkaka med vit choklad och fläder

Ljuvlig kladdig kaka på vit choklad och somrig smak av fläder. Garnera gärna med blåbär för det där lilla extra!

Kladdkaka med vit choklad och fläder recept

Kladdkaka med vit choklad och fläder – recept

10 bitar
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk konc flädersaft
2 dl vetemjöl
smör och ströbröd till formen

Garnering:
ca 50 g vit choklad
blåbär
physalis
ev citronmeliss eller mynta

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen,
rör om tills chokladen smält.
3. Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner chokladblandningen och saften. Sikta ner mjölet och rör om.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten på formen. Grädda i nedre delen av ugnen,   30–35 minuter. Låt kallna.
5. Vid servering: Smält chokladen och ringla över kakan. Garnera med blåbär, physalis och ev lite citronmeliss.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Ljuvlig kladdkaka med vit choklad och blåbär

Lättlagad kladdkaka med vit choklad och hallon

Vit kladdkaka med färskostglasyr och apelsin


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…