Annons

Annons

Klara Lind är vinnaren av Sveriges mästerkock 2017!

Klara Lind, 28, är 
årets vinnare i Sveriges 
mästerkock i TV4. Det stod klart efter en tuff final mot Gillis Thalbäck.

Grattis Klara! Hur känns det?


– Jättebra! Mitt mål var att vinna och när jag gjorde det var det den bästa dagen i mitt liv.

Hur var själva tävlingen?


– Jag trodde inte att det skulle vara så intensivt, man fick vara på tårna hela tiden. Men jag tar snabbt åt mig ny information så jag lärde mig mycket.

Annons

Vad har du för bakgrund?


– Mina föräldrar lagade mycket mat och jag har alltid varit intresserad och fått vara med. Sedan har jag jobbat i restaurangbranchen i tio år, som bland annat servitris och restaurangchef. Jag är extremt frågvis så jag har lärt mig mycket av de som jag jobbat med.

Gilla Året Runt på Facebook

Nu kommer din kokbok ut. Varför har den 
sydamerikanskt tema?


– Jag är uppvuxen i Guatemala och Costa Rica så den typen av mat blev vanlig mat för mig. Jag älskar kryddorna och smakerna. Det var inte självklart att boken skulle ha det temat men jag ville att det skulle kännas äkta, som något som är jag.

Hur skulle du beskriva 
sydamerikansk mat?

– Många tror att den alltid är stark, men så är det inte. Det är inga konstiga smaker, vi i Norden gillar oftast maten, till exempel tacos. Men variera gärna fredagstacosen. Om du steker den får du quesadillas och om du rullar ihop dem och kör in i ugnen så blir det enchiladas.

Vad ska du göra nu?


– Jag vill gärna jobba som matkreatör och inspiratör, skriva fler böcker och hålla kurser. I dagens läge vill jag inte öppna egen restaurang.

Vem inspireras du av?

– Jag älskar Gordon Ramsey. Han är otroligt duktig även om många tycker att han är rörig. Tom Sjöstedt är en stor förebild, han konstlar inte till det. Jag har också inspirerats och lärt av många som jag har jobbat med.

Vilka råvaror har du alltid hemma?

– Alla former av lök, någon sorts olja och citron eller någon annan citrusfrukt.

Det här är Klara:

Namn: Klara Lind.

Bor: Sundbyberg.

Familj: Sambon Cliff.

Bakgrund: Har jobbat på restauranger i tio år 
som bland annat servitris och restaurangchef.

Aktuell: Som årets vinnare av Sveriges 
mästerkock i TV4 och med egna kokboken Sydamerika – min matpassion (Bonnier Fakta).

Text: Elin Gunnarsson.
Foto: Daniel Ohlsson/TV4.

Här är 3 av Klara Linds recept från ”Sydamerika – min matpassion”:

Mästerkock-Klaras gazpacho

Mästerkock-Klaras Carnitas på fläskkarré

Mästerkock-Klaras fish tacos med pico de gallo och mangosalsa

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…