Annons

Annons

Klassikt god biff Rydberg

Man tröttnar aldrig på en bra biff Rydberg. Här är ett recept som är garanterat gott!

Biff Rydberg

4 personer

2 gula lökar
smör till stekning
1 kg potatis
salt och peppar
500 g utskuren biff av nötkött
4 äggulor
persilja
Senapsröra:
1/2 dl senapspulver, Colman’s
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde

Annons

1. Skala och hacka löken och 
stek den mjuk på svag värme i en stekpanna med smör. Håll varmt.
2. Skala och skär potatisarna i tärningar på 1×1 cm. Stek potatisen mjuk på medelvärme i en stekpanna med smör. Salta.
3. Skär köttet i tärningar på 2×2 cm. Stek på hög värme i en stekpanna 
med smör. Krydda med salt och peppar och blanda ner löken.
4. Senapsröra: Rör samman 
senapspulver och socker. Vispa grädden och rör ner i senapsröran.
5. Vid servering: Lägg upp kött 
och potatis. Servera med en äggula
 liggande i sitt skal i ett snapsglas. Garnera med persilja. Servera
 senapsröran i en skål bredvid.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Ostfylld lövbiff med kryddsmör och ugnsrostade grönsaker

Pannbiff i krämig tomatsås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…