Annons

Annons

Klassisk cheesecake med bärtopp

Inget smakar bättre än en drömgod cheesecake med solmogna bär! Välj bland dina favoriter jordgubbar, blåbär eller vinbär!

Klassisk cheesecake med bärtopp

8–10 bitar
75 g smör
200 g digestivekex
Fyllning 1:
1/2 vaniljstång
400 g färskost
2 ägg
1 dl strösocker
Fyllning 2:
21/2 dl gräddfil
1 dl strösocker
Garnering:
1 liter bär, t ex jord gubbar, blåbär, vinbär, granatäpple, körsbär

Annons

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Smält smöret. Krossa kexen och blanda dem med smöret. Fördela det i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, tryck till. Baka i ugnen i 15 minuter och låt svalna.
3. Höj ugnsvärmen till 225°.
4. Fyllning 1: Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Rör ihop vaniljfröna med färskost, ägg och socker.
5. Bred fyllningen över botten och baka i ugnen i 20 minuter. Ta ut kakan och stäng av ugnen.
6. Fyllning 2: Rör ihop gräddfil och strösocker och bred det över kakan.
7. Ställ in cheesecaken i ugnen på eftervärme i ca 5 minuter. Låt stå i kylen i ett par timmar före servering. Garnera med bär.

Recept: Janet Gustavsson  
Foto: Anders Norrsell

Prova också:
Cheesecake i glas med blåbär
Cheesecake med persikor och vit choklad


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…