Annons

Annons

Klassisk pajdeg till matiga pajer

Ett enkelt recept att lägga på minnet – klassisk pajdeg.

Kantarellpaj

Kantarellpaj

1 paj

125 g smör, kallt
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten

Skär smöret i tärningar, blanda hastigt ihop med mjölet till en grynig massa. Droppa i vattnet och arbeta degen till en smidig pajdeg. Lägg degen i en plastpåse i kylen minst 1 timme. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord, lägg i en pajform. Jämna till kanter­na och nagga botten med en gaffel. Förgrädda gärna pajskalet 10 minuter på 200 grader för ett frasigare resultat.

Annons

Vill du laga kantarellpajen på bilden? Receptet hittar du här!


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…