Annons

Annons

Juligt knäckebröd med linfrön

Baka enkelt ett läckert hembakat knäckebröd med linfrö och sesamfrö. Perfekt att bjuda på till jul!

Knäckebröd med linfrö recept

14–16 stycken
25 g jäst
4 dl standardmjölk
1 1/2 tsk salt
2 msk flytande honung
1/2 dl hela linfrön
1 tsk brödkryddor (färdig blandning)
2 dl grovt rågmjöl
8–9 dl rågsikt

Annons

Garnering:
sesamfrön
havssalt

1. Sätt ugnen på 220–225°.
2. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken så den blir fingervarm. Rör tills jästen har lösts upp.
3. Tillsätt salt, honung, linfrön, brödkryddor, rågmjöl samt rågsikt lite i taget. Blanda till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 45 minuter.
4. Kavla ut degen riktigt tunt på ett mjölat bakbord. Stansa ut runda bröd med ett mått, ca 12–13 cm 
i diameter. Använd till exempel en tallrik. Placera dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över frön och lite havssalt.
5. Grädda dem precis under ugnens mitt i 12–13 minuter. Ta ut och låt svalna på plåten.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Knäckebitar med trattkantarellröra

Glutenfritt fröknäcke med majsmjöl

Knäckebröd


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…