Annons

Annons

Knäckebröd

Hembakt knäckebröd som gör succé på buffébordet!

Knäckebröd

Knäckebröd

Ca 30 stycken
25 g jäst
3 dl vatten, ljummet
1 msk flytande honung
1 dl hela linfrön
2 tsk salt
1 msk fänkålsfrön
1 msk hel kummin
2 dl majsmjöl
5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vatten och rör ut jästen. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 8–10 minuter, gärna i bakmaskin. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Ta upp på mjölat bakbord. Dela i ca 30 bitar. Kavla ut till riktigt tunna runda kakor med kruskavel, eller nagga med gaffel. Lägg på hög med mjöl emellan i väntan på gräddning. Grädda 2–3 bröd i taget på plåt med bakplåtspapper, ca 2–3 minuter, vänd och grädda ytterligare någon minut tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Fler goda recpt på bröd du inte bör missa:
Carolas rågknäcke

Havrebröd

Nattjäst morotsbröd med pumpaströssel


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…