Annons

Annons

Knäckiga jordgubbsmazariner

Små och goda mazariner, perfekt att servera till kaffet eller som dessert. Ett recept att lägga i samlingen!

Mazariner

Drömgoda nötmazariner toppade med jordgubbar.

ca 15 mazariner
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl florsocker
85 g kallt smör
1 äggula

Fyllning:
100 g riven mandelmassa
50 g smör
2 ägg
12-15 små jordgubbar

Nöttoppning:
100 g pistaschnötter
50 g mandel
2 msk vispgrädde
40 g smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk flytande honung

Annons

Garnering:
jordgubbar

Mixa mjöl, florsocker, smör och äggula i en matberedare till en degboll. Forma snabbt till en rulle och dela i 15 delar.
Tryck ut degbitarna i 15 folieformar. Nagga och ställ kallt ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmassa, smör och ägg och fördela smeten i formarna. Tärna jordgubbarna och lägg i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Nöttopping: Hacka pistaschnötter och mandel. Koka upp grädde, socker, smör och honung och låt sjuda under omrörning tills du har en smet. Rör ner nöthacket. Fördela knäckblandningen i formarna och grädda ytterligare ca 7-8 minuter. Låt svalna.

Garnera med en jordgubbshalva vid serveringen.

Tips! Om du vill kan du smälta lite choklad som du klickar ut på varje kaka och därefter ställer jordgubbsklyftan i så att den sitter fast.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…