Annons

Annons

Kokosflarn med smörkräm

Frasiga kakor som är godast nybakta. Självklart kan du hoppa över fyllningen. Förvara dem i en burk med tättslutande lock, eller njut av dem genast.

Kokosflarn med smörkräm

Kokosflarn med smörkräm

Ca 20 stycken dubbla kakor
50 g smör
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokosflingor
1 ägg

Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl florsocker
1 äggula
1 msk vaniljsocker

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vänd ner socker. Blanda samman mjöl, bakpulver och kokosflingor och vänd ner detta i smörblandningen. Rör ner ägget.
Klicka ut ca 40 små klickar mycket glest på bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda i ugnens mitt ca 7 minuter, flarnen ska ha fått fin färg.

Fyllning: Rör samman smör och florsocker. Tillsätt äggula och vaniljsocker och rör ihop.
Bred ut krämen på hälften av de avsvalnade kakorna och lägg dem dubbla.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…