Annons

Annons

Kokosrutor med limeglasyr

Krispig kokos möter frisk lime i denna kanongoda bjudkaka.

Kokosrutor

40 stycken

4 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl rörsocker
2 dl kokosflingor
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
saften av 2 limer, 1/2 dl
11/2 dl vaniljyoghurt
1 dl rapsolja
Glasyr:
300 g färskost
3 1/2 dl florsocker
1 msk pressad saft av lime
Garnering:
kokosflingor
limeskal

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ägg, socker och rörsocker pösigt med en elvisp. Blanda kokos, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med limesaft, yoghurt och olja.
3. Häll smeten i en form, 22×32 cm, med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Täck över mot slutet om kakan blir för mörk. Låt svalna.
4. Glasyr: Vispa färskost, florsocker och limesaft.
5. Bred glasyren över kakan och strö över kokos och rivet limeskal. Skär kakan i bitar.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olf Abrahamsson

Prova också:

Chokladrutor med kokostosca

Kokospaj med exotiska frukter

Kladdkaksrutor med mandeltosca i långpanna


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…