Annons

Annons

Kokosrutor med limeglasyr

Krispig kokos möter frisk lime i denna kanongoda bjudkaka.

Bild: Olf Abrahamsson

Kokosrutor med limeglasyr – recept

40 stycken

4 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 dl rörsocker

2 dl kokosflingor

4 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

saften av 2 limer, 1/2 dl

11/2 dl vaniljyoghurt

1 dl rapsolja

Glasyr:

300 g färskost

Annons

3 1/2 dl florsocker

1 msk pressad saft av lime

Garnering:

kokosflingor

limeskal

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Vispa ägg, socker och rörsocker pösigt med en elvisp. Blanda kokos, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med limesaft, yoghurt och olja.

3. Häll smeten i en form, 22×32 cm, med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Täck över mot slutet om kakan blir för mörk. Låt svalna.

4. Glasyr: Vispa färskost, florsocker och limesaft.

5. Bred glasyren över kakan och strö över kokos och rivet limeskal. Skär kakan i bitar.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olf Abrahamsson

Prova också:

Chokladrutor med kokostosca

Kokospaj med exotiska frukter

Kladdkaksrutor med mandeltosca i långpanna


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…