Annons

Annons

Chokladdoppade kokostoppar

Klassisk kaka, men i lite festligare tappning: med en skvätt grädde 
i smeten och chokladdoppad botten.

Kokostoppar

16–18 stycken
50 g smör
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vispgrädde
200 g kokosflingor

Garnering:
100 g mörk choklad av god kvalitet

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det 
svalna.
3. Blanda ägg, socker, vaniljsocker och grädde i en skål. Rör ner kokosflingor och smör. Låt blandningen svälla, ca 10 minuter.
4. Forma med händerna toppar av smeten. Lägg kokostopparna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda strax under ugnens mitt, ca 15 minuter. Låt svalna.
5. Garnering: Smält chokladen 
i bitar över vattenbad. Doppa 
bottnarna i chokladen. Låt rinna av så att överflödig choklad rinner bort, 
eller skrapa av med hjälp av en kniv.
Låt stelna.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också: Smarta köksprylen vi inte kan leva utan

Prova också:

Nutella- och kokospannacotta

Glutenfria nöttoppar

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…