Annons

Annons

Chokladdoppad lakritskola

Godaste påskgodiset är garanterat lakritskolan doppad i mörk choklad!

Kola med lakrits recept

ca 30 st

2 dl vispgrädde
100 g smör
3 dl strösocker
1 dl lönnsirap
1 ½ tsk lakritpulver
½ krm vaniljpulver
½ tsk flingsalt

Garnering
150 g mörk choklad

Dessutom behövs
små pralinformar i silikon eller en ungsform, 15-20 cm

Annons

1. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Koka tills smeten är 123° eller klarar kulprovet, ca 10 minuter. Undvik att röra när sockret har smält.
2. Fördela smeten i pralinformar av silikon, eller häll den i en smord form, ca 15–20 cm. Låt stelna i kylskåp i 4 timmar. Om du gjort kolan i en stor form så skär den i bitar innan den har stelnat helt, efter ca 30-60 minuter.
3. Smält chokladen över varmt vattenbad eller i mikron och doppa kolorna i chokladen. Låt dem stelna och förvara dem kallt.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept och
 foto: Åsa Swanberg

Prova också:

Påsktårta med lime och kola

Söt efterrätt till påsk

Choklad och jordnötskolasnittar

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…